14 november 2009

Fridfull jul?

.
Har ni hört talas om mamman som skulle ta julkort på sin dotter, ett sånt där fridfullt ni vet, med önskan om en god helg, fast det hela slutade med att dottern föll handlöst från stolen rakt ner i golvet?

Inte?

Då ska jag berätta om henne.

Innan hon fick barn var hon av den uppfattningen att när hon väl fick barn, skulle hon minsann aldrig skulle klä ut dem till tomtar, stjärngossar eller julgrisar när det var dags att skicka julkort. Nej då, hon skulle helt sonika välja ut ett helt vanligt, alldeles alldagligt kort och skicka ut till närmsta släkt och vänner. Allt annat är ju bara trams.

Men så hände det sig att hon blev mamma för ett drygt år sedan. Och så i höstas åkte hon till Ullared och snubblade över en sockersöt pepparkaksgumma-dräkt. Med sjalett och allt. Hon köpte den.

Och i går tog hon fram den. Ja, redan i förrgår gjorde hon faktiskt ett försök. Två sura knäpp med kameran hann det bli innan sjaletten åkte av i rasande fart. Gång på gång. På gång.
I går hade mamman begärt assistans. Fastern kom över för att fungera som avledande manöver under fotosessionen.
Platsen var utvald, ljuset utmätt, fina pinnstolen ditsatt.
Men det gick utför ganska direkt.
Dottern hade gott minne och kom ihåg den roliga leken från i går och sjaletten drogs av.
Fastern satte på den igen, mamman knäppte och knäppte med kameran och röt ett menalt unge under tiden. Lite till, bara lite till, kom igen nu.

Och då, plötsligt, pang ner i golvet från den fina pinnstolen. Platt fall med ansiktet neråt. Gallskrik.
Fridfull jul, absolut.

När dottern var tröstad (nu var hon ingen unge längre) kollade mamman igenom korten som hunnits tas. Inte tipptopp tyvärr.

Här skulle man kunna tro att mamman, med sin forna övertygelse i botten, skulle ge upp tanken om att regissera att julkort med en ettåring i huvudrollen och ta en av de hundratusentals bilder som redan finns.
Men icke.
En ny fotosession är inbokad på onsdag, när maken är ledig. Dagen efter att de alla tre vaccinerats mot svininfluensan.
Det kan inte bli annat än succé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar